Ineke helpt uitvaartverzorging

Ineke helpt; uitvaartverzorging

06 - 83 66 92 22

 

06 - 83 66 92 22

 
 

Actueel

L

Maatregelen i.v.m. Corona.

Vanwege de uitbraak van het corona-virus krijgen we allen te maken met beperkingen. Dit om de gezondheid van nabestaanden, gasten en uitvaartpersoneel niet in gevaar te brengen. De richtlijnen van het RIVM zijn daarbij leidend. Iedere actuele aanpassing daarin kan doorwerken op reeds eerder gemaakte afspraken.

De overledene.

Na het overlijden kan iemand thuis opgebaard worden of in een rouwcentrum. Hiervoor zijn nog geen beperkingen. Opbaren op de eigen kamer in een verpleeghuis is afhankelijk van de daar geldende regels. Als die tussentijds aangescherpt worden zullen wij daarop reageren.

Nadat de overledene is verzorgd mag hij of zij aangeraakt worden. Net als in het verleden adviseren we wel daarna goed de handen te wassen.

De regeling.

Wanneer de naasten geen gezondheidsklachten hebben kan het eerste gesprek thuis plaatsvinden. Wel proberen we 1,5 meter afstand te bewaren en worden er geen handen geschud. Zijn er wel klachten dan proberen we zoveel mogelijk per telefoon of digitaal te regelen. Een vervolg-overleg kan

gemakkelijker per telefoon of email gedaan worden.

Programma.

Bij de uitvaartplechtigheid mogen op dit moment niet meer dan 30 personen aanwezig zijn (exclusief het personeel). Er wordt geen koffie of thee geschonken en een openbare condoleance is nu ook niet mogelijk. Is de overledene lid van een kerk dan overleggen we wat daar mogelijk is. Veel kerken zijn aangesloten op een vorm van kerkradio waardoor betrokkenen via internet mee kunnen luisteren met de dienst. Voor een beeldverbinding kan een bedrijf ingehuurd worden. De meeste crematoria hebben de mogelijkheid van een beeldverbinding al standaard in hun pakket. De afscheidsbijeenkomst kan misschien ook thuis plaatsvinden.

Betrokkenen kunnen hun medeleven betuigen via een online condoleanceregister. Een kaartje per post kan ook nog steeds en wordt vaak zeer gewaardeerd door de familie.

Is er toch behoefte aan een herdenkingsbijeenkomst in groter verband dan kan dat wellicht op een later tijdstip gehouden worden. Misschien is de verjaardag van de overledene een goede datum.

orem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit imperdiet sociosqu, morbi ornare dictum fusce mattis bibendum praesent potenti dignissim, vitae quam velit nascetur dapibus non eleifend habitant.